
آزمایشات ضروری برای ازدواج
"آشنایی با انواع آزمایش های ضرروی و اختیاری ازدواج + مواردی که پیش از انجام آزمایش باید رعایت کنید."
اطمینان از سلامت جسمی و روانی زوج ها یکی از مهمترین مراحل پیش از عقد می باشد تا زوجین بتوانند یک زندگی سالم آغاز کنند. به همین منظور انجام یک سری از آزمایشات پیش از ازدواج جباری می باشد. با استفاده از این آزمایش ها شما می فهمید که یا شریک زندگی تان مشکلی دارد یا خیر و با ازدواج با او ممکن است فرزندتان به بیماری خاصی مبتلا شود یا نه. به همین دلیل در این مطلب می خواهیم شما را با انواع آزمایش ازدواج و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
چه آزمایشاتی برای ازدواج ضروری است؟
بعضی از آزمایشات پیش از ازدواج اجباری هستند اما برخی دیگر اختیاری بوده و با درخواست خود زوج انجام می شوند. آزمایشات اجباری پیش از عقد شامل موارد زیر می باشد:
1. آزمایش CBC برای بررسی تالاسمی
2. آزمایش اعتیاد
3. آزمایش VDRL برای بررسی سیفلیس
از جمله آزمایش های اختیاری ازدواج نیز می توان به آزمایش HIV، آزمایش هپاتیت B و C، تست های باروری و ژنتیک و... اشاره کرد.
آزمایشات اجباری پیش از ازدواج
تا به اینجا با آزمایش ازدواج آشنا شدید و فهمیدید که کدام آزمایشات اجباری هستند. حالا می خواهیم این آزمایش ها را به طور مختصر با شما بررسی کنیم.
آزمایش خون CBC
این آزمایش یک آزمایش خون می باشد که از آن برای بررسی بیماری تلاسمی استفاده می شود. با انجام این آزمایش ازدواج تعداد گلبول های قرمز خون، گلبول های سفید، پلاکت ها، هموگلوبین ها، هماتوکریت و... مشخص می شود. تلاسمی به دو نوع آلفا و بتا تقسیم می شود که نوع بتا نیز خود به ۲ نوع ماژور و مینور تقسیم می شود. انجام این آزمایش بسیار ضروری است زیرا در به دنیا آمدن فرزند سالم که مبتلا به بیماری تلاسمی نباشد بسیار تاثیرگذار می باشد.
تست اعتیاد
یکی دیگر از آزمایش هایی که پیش از ازدواج به صورت اجباری گرفته می شود آزمایش عدم اعتیاد می باشد که به صورت آزمایش ادرار انجام می شود. انجام این آزمایش هم برای خانم و هم برای آقا ضروری می باشد. زیرا مصرف مواد مخدر امروزه یکی از رایج ترین ناهنجاری های اجتماعی محسوب می شود و زوج ها می خواهند پیش از ازدواج از عدم اعتیاد شخص مقابل به هرگونه مواد مخدری اطمینان کسب کنند. یکی از مهمترین مواردی که برای تست اعتیاد باید در نظر بگیرید این است که از قرص ها و داروهای کدئین دار ویتامین b و یا هر داروی دیگری که احتمال می دهید روی نتیجه آزمایش تاثیر گذار باشد پیش از انجام آزمایش استفاده نکنید.
آزمایش VDRL برای بررسی سیفلیس
این آزمایش نیز یک آزمایش خون می باشد که از آن برای بررسی بیماری سیفلیس استفاده می شود. حالا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بیماری سیفلیس چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سیفلیس یک نوع بیماری مقاربتی عفونی می باشد که از رابطه جنسی و تماس مستقیم فرد به فرد انتقال می یابد. این آزمایش یکی از ضروری ترین آزمایش ها برای مرد می باشد. اما اگر اشخاص تمایل داشته باشند می توان برای خانم ها نیز انجام داد.
آزمایش قبل از ازدواج برای خانم ها
آزمایش هایی که پیش از ازدواج از خانم ها برای اطمینان از سلامت جسمی و باروری آنها انجام می شود شامل موارد زیر می باشد که برخی از آن ها اجباری و برخی دیگر نیز اختیاری هستند:
1. آزمایش خون (CBC)
2. تعیین گروه خونی
3. آزمایش هپاتیت B و C
4. آزمایش HIV
5. آزمایش VDRL برای بررسی سیفلیس
6. تست اعتیاد
7. آنالیز ادرار
8. تست بارداری
آزمایش قبل از ازدواج برای آقایان
1. آزمایش خون (CBC)
2. تعیین گروه خونی
3. آزمایش هپاتیت B و C
4. آزمایش HIV
5. آزمایش VDRL برای بررسی سیفلیس
6. آزمایش اعتیاد
7. آنالیز ادرار
مدارک لازم برای آزمایش ازدواج
یکی از مهمترین و ابتدایی ترین مراحل انجام آزمایش ازدواج جمع آوری مدارک می باشد. برای انجام این آزمایش زوجین باید ابتدا به دفتر رسمی ازدواج مراجعه کنند و یک برگه معرفی نامه دریافت کنند. همچنین در کنار این برگه معرفی نامه باید مدارک زیر را به همراه داشته باشند:
1. یک قطعه عکس سه در چهار از زوجین
2. شناسنامه زوجین
3. کارت ملی زوجین
تفسیر آزمایش خون ازدواج
همانطور که در بخش های قبلی نیز گفتیم آزمایش خون ازدواج، شامل دو آزمایش CBC و VDRL می باشد که آزمایش CBC برای بررسی گلبول های قرمز، سفید و پلاکت می باشد و می تواند بیماری هایی چون تالاسمی، کم خونی فقر آهن، سرطان خون، عفونت و... مشخص کند. یکی از شاخص های مهم که در این آزمایش مورد بررسی قرار می گیرد شاخص mcv می باشد که به معنای متوسط حجم گلبولهای قرمز است. این آزمایش ابتدا از مرد گرفته می شود و اگر mcv او پایین باشد این پارامتر باید در خون زن نیز بررسی شود. در صورتی که شاخص mcv زن بالا باشد این دو شخص می توانند با یکدیگر ازدواج کنند. اما اگر پارامتر mcv در زن نیز مانند مرد پایین باشد ممکن است در آینده فرزندانی مبتلا به تلاسمی داشته باشند.
آزمایش VDRL برای بررسی بیماری سیفلیس انجام می شود که اگر نتیجه آن منفی باشد، به معنای عدم ابتلا وی به این بیماری می باشد. اما اگر مثبت باشد یعنی فرد به سفلیس مبتلا است.
مدت زمان جواب آزمایش ازدواج
یکی از رایج ترین سوالاتی که در رابطه با آزمایش ازدواج از ما پرسیده می شود این است که جواب این آزمایش تا چند روز دیگر به دست ما می رسد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که جواب آزمایش ازدواج تا حداکثر سه روز کاری به دست شما می رسد. اما توجه داشته باشید که اگر علاوه بر آزمایشات ضروری، آزمایش های اختیاری را نیز درخواست کنید ممکن است این مدت زمان طولانی تر شود.
آزمایش اعتیاد ازدواج شامل چیست؟
همانطور که در بخش های قبلی نیز گفتیم تست اعتیاد یکی از ضروری ترین آزمایش های ازدواج می باشد که انجام آن هم برای خانم و هم برای آقا الزامی است. این آزمایش به صورت ادرار انجام می شود و باید در معرض دید مستقیم نگهبان یا دوربین صورت بگیرد. زیرا بسیاری از افراد از نمونه فرد دیگری استفاده می کنند تا اعتیادشان مشخص نشود. در این تست مصرف موادی چون متادون، شیشه و تریاک مشخص می شود. با توجه به آنکه مصرف مواد مخدر بر سلامت روان زوجین و همچنین فرزندان تاثیر بسیار زیادی دارد این آزمایش به یکی از آزمایش های اجباری قبل از عقد تبدیل شده است.
توجه داشته باشید که آزمایش اعتیاد ازدواج شامل تست ماری جوانا و حشیش نمی باشد. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات در آینده می توانید از کیت های تشخیص اعتیاد به حشیش استفاده کنید.
نامه محضر برای آزمایش ازدواج
این نامه یکی از ضروری ترین مدارک برای انجام آزمایش ازدواج می باشد. دختر و پسری که تمایل به ازدواج دارند باید به دفتر ازدواج مراجعه کنند و این برگه معرفی نامه را تحویل بگیرند و به همراه دیگر مدارک به آزمایشگاه ببرند.
برای آزمایش ازدواج باید ناشتا باشیم؟
خیر برای انجام آزمایشات اجباری ازدواج که شامل تست اعتیاد و آزمایش خون برای بیماری تلاسمی و سیفلیس می باشد نیازی به ناشتا بودن ندارید.
هزینه آزمایش ازدواج ۱۴۰۴
هزینه های مربوط به آزمایش ازدواج سال ۱۴۰۴ شامل دو دسته هزینه های الزامی و اختیاری می باشد. هزینه های الزامی شامل همان آزمایش های اجباری خون و ادرار هستند که بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان متغیر می باشند. همچنین انجام معاینات پزشکی که برای بررسی وضعیت سلامت عمومی و مشاوره پزشکی صورت می گیرند تا یک میلیون تومان هزینه دارند.
پریودی در آزمایش ازدواج
یکی دیگر از سوالات متداولی که از ما در رابطه با آزمایش های قبل از ازدواج پرسیده می شود این است که آیا آزمایش ازدواج در زمان پریودی مشکلی ندارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که به طور کلی از نظر آزمایش خون مشکل خاصی به وجود نمی آید اما دخترانی که دچار کم خونی هستند، در دوران پریود نیز دچار فقر آهن می شوند و این ممکن است در نتیجه آزمایشات اختلال ایجاد کند. همچنین برای آزمایش ادرار نیز بسیاری از آزمایشگاه ها مشکلی ندارند، اما برخی دیگر تاکید می کنند که در روزهای اول و دوم پریود آزمایش ادرار صورت نگیرد. بنابراین بهتر است این آزمایشات را در روزهایی که پریود نیستید انجام دهید.
چرا جواب آزمایش خون ازدواج منفی میشود
زمانی نتیجه آزمایش ازدواج منفی می شود که هیچ مشکل یا بیماری نگران کننده ای وجود نداشته باشد. بنابراین زمانی که نتیجه منفی می شود، یعنی بیماری های عفونی خطرناک، تالاسمی، بیماری های مقاربتی و... وجود ندارند و زوجین می توانند بدون وجود هیچ مانعی با یکدیگر ازدواج کنند.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با هر آنچه که باید درباره آزمایش ازدواج بدانید آشنا کنیم. با توجه به مطالبی که گفتیم در می یابیم که این آزمایشات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. انجام این آزمایش ها و مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج به شما کمک می کند تا تصمیم درستی در این رابطه بگیرید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
اشتراک گزاری:

